Posted in Golf og utstyr

Barn og golf

Barn og golf Posted on 3rd oktober 2022

Barn kan fint begynne å spille golf allerede når de er ganske unge. Mange golfklubber har egne kurs for barn og tilrettelegger banen for de minste spillerne. Det finnes til og med konkurranser for unge golfere.

Begynn i egen hage

Når du skal lære barna om golf, kan det være lurt å begynne hjemme i hagen. Der kan du lage enkle golfhull og gi barna lette plastkøller. Mange liker også å ta med barna på minigolf, og dette kan også være en fin forberedelse til golfspilling på de store banene. Det er viktig at alt dette skjer på barnas premisser, og at de spiller fordi de liker det, ikke fordi de føler seg presset til det.

Trenger barnet en golftrener?

Små barn bør få spille golf når de vil, enten det er ofte eller sjelden. De aller fleste som begynner med golf ender bare opp som hobbyspillere. Bare et lite fåtall begynner å spille seriøst. Men dersom barnet ditt elsker golf, kan du finne en golftrener som gir tips og råd. Vent imidlertid med dette til barna kommer i tenårene. Før den tid, kan du sjekke om det finnes egne golfgrupper for barn i klubben der du selv spiller. Hvis det ikke finnes barnegrupper der, er det kanskje på tide å starte en, for det er sikkert flere barn i nærområdet som gjerne vil prøve seg på golf.

Klær på golfbanen

Når barna skal spille golf, gjelder det å velge klær av god kvalitet. På https://kidsbrandstore.no/ er det et stort utvalg av klær til alle aldersgrupper. Mange liker å kle seg litt finere når de skal spille golf, slik at de kan føle seg litt som proffene. Kanskje barna har en favorittspiller som de gjerne følger på TV. Da kan du sjekke om https://kidsbrandstore.no/ har noen klær som ligner på klærne denne proffen spiller i. Men det aller viktigste er som sagt at klærne er solide. Vær forberedt på at klær som brukes på golfbanen kan bli skitne, så derfor må de tåle noen runder i vaskemaskinen. Sjekk utvalget av klær på https://kidsbrandstore.no/, og ta med hele familien på minigolf eller golf neste gang været er fint.

Golfmerker for barn

Norges Golfforbund har egne golfmerker som barna kan prøve seg på. Du finner mer informasjon om dette på nettsidene til forbundet. Der er det også tips til hvordan barn bør begynne å trene på golf, og hvordan barn og ungdom kan få golfkort. Golfkonkurranser for barn arrangeres på klubbnivå, men også mellom ulike klubber.

Golf på ferie

Golf er også en fin aktivitet å drive med på ferie. Mange byer og feriesteder har egne minigolfbaner der hele familien kan spille. Det er også veldig mange feriesteder som har store golfbaner i nærheten. Det er ikke sikkert alle disse banene slipper inn barn, så det må du eventuelt sjekke på forhånd. Hvis du likevel finner barnevennlige golfbaner, kan faktisk ferien være det perfekte tidspunktet å introdusere barna for golf. Selv om bading og strandliv kan være populært, er det også fint å gjøre noe annet et par dager i ferien, og da er golf/minigolf en morsom ting å drive med.

magnetism