Posted in Golf og utstyr

Frisbeegolf – en annen form for golf

Frisbeegolf – en annen form for golf Posted on 14th april 2022

Golf er morsomt og spennende, men hvis du skal ha med deg familien ut for å trene, er frisbeegolf kanskje et enda bedre valg, rett og slett fordi det er så lett å komme i gang. For å spille vanlig golf, kreves det litt trening, og du må ha et grønt kort for å spille på bane. Frisbeegolf krever ingen trening, bare litt tålmodighet og godt humør.

Hva er frisbeegolf?

Diskgolf, eller frisbeegolf spilles med en frisbee og målet er å kaste denne opp i en kurv på færrest mulig kast. Reglene er litt som i golf. Spillerne begynner med å kaste frisbeen fra startstedet. Som regel kommer ikke frisbeen fram på første kast, og da skal den kastes videre fra der den landet. Ettersom mange av reglene er som i vanlig golf, er det enkelt for golfspillere å lære spillet. Og det er akkurat like lett for små barn å lære det. Du kan lage din egen bane, og sette opp mål som skal treffes, men nye baner har egne kurver som er spillets hull.

Beskytt mobilen og deg selv

Det er selvsagt ikke lov å kaste på andre spillere under frisbeegolf, og det er regler for oppførsel på banen. Likevel kan det skje uhell, både under spillet og underveis på banen. Da er det lurt å beskytte mobilen mot skader. På billigmobilbeskyttelse.no finner du det du trenger for å holde mobilen trygg enten du spiller frisbeegolf eller vanlig golf. Skjermbeskytter er en absolutt nødvendighet, og billigmobilbeskyttelse.no selger skjermbeskyttelse til mange modeller, slik at du i hvert fall slipper å bekymre deg for mobilen dersom du blir truffet av et sleivkast. En mobilveske fra billigmobilbeskyttelse.no kan også være lurt å ha med, for å ha et sted å oppbevare mobilen mens du spiller.

Grunnreglene i spillet

Alle spillere skal kaste sin frisbee fra utslagsstedet i begynnelsen av hvert hull. Dersom det er mange deltakere, er det lurt at hver spiller har sin egen farge på frisbeen. Alternativt kan dere skrive navn på frisbeen slik at det er lett å se hvilken spiller de tilhører. Når frisbeen kastes, skal minst en fot alltid være i kontakt med utslagsstedet.

Hvis spillerne ikke traff kurven ved første kast skal den som er lengst unna kurven begynne å kaste i neste runde. Slik fortsetter det til alle har fått sin frisbee i kurven. Den som har færrest poeng etter hullet, får starte med å kaste på neste hull. Spillet har egne regler for hva som gjelder dersom en frisbee blir ødelagt, havner i et tre eller havner utenfor banen. Det brukes vanligvis spesielle disker for å spille frisbeegolf, men dersom du vil lage din egen bane i hagen, kan du fint start med en helt vanlig frisbee.

magnetism