Posted in Golf og utstyr

Golf – Rekreasjon for liten og stor

Golf – Rekreasjon for liten og stor Posted on 26th november 2019

Golf er en sport omspunnet av mange myter og mystikk, men faktum er at golf er en sport alle kan delta i uavhengig av alder, størrelse og kjønn. En ball, klubbe og en åpen plass er strengt tatt det som trengs for å teste ut det grunnleggende.

Nå er det selvsagt noe mer avansert om det skal gjøres helt riktig, men som rekreasjon og avkobling, vennlig konkurranse eller innbitt rivalisering er det få idretter som kan krysse av alle punktene. Golf er absolutt i nærheten!

Golf siden tidenes morgen
Skottland har fått æren av å «finne opp» det vi i dag kjenner som moderne golf, men versjoner av sporten finnes i nedtegnelser fra så langt tilbake som romertiden. Spillet, som ble kalt paganica, gikk ut på å slå en fjær-, eller ullfylt lærball på en bane, og sies å ha blitt spredd til resten av Europa etter hvert som romerne erobret større og større områder.

Andre teorier om golfens opprinnelse tar oss til Ming-dynastiet i Kina og midten av 1300-tallet. En kunstnerisk fremstilling av noen fra den kinesiske overklassen viser noe som ligner veldig på den moderne versjonen vi kjenner i dag. I Frankrike, England og Persia er det også lignende nedtegnelser om et spill som minner om dagens golf, med noen variasjoner.

Golf som vi kjenner det i dag har som nevnt sin opprinnelse i Skottland, men heller ikke denne idretten kom til sin rett uten kontroverser. Som flere andre idrettsgrener vi i dag tar for gitt, så hadde også golf motstandere i sin spede start. Sport og spill ble ofte sett på som djevelens verk og ble forbudt av konger og andre ledere som ønsket å tilfredsstille kirkelige skikkelser som ofte stod veldig sterkt i disse tidene.

I dag er golf veldig lovlig, veldig populært og spilles av proffer og glade amatører i alle verdenshjørner.

Golf for alle
Det har tidligere blitt sagt at det er en sport for eliten, eller at det ikke er noen sport i det hele tatt, men begge disse utsagnene faller i dag på sin egen urimelighet. I dag kan hvem som helst gå en runde på 9 eller 18 hull, trene på utslag og putting på flere baner over hele landet.

Ja, skal fullt utstyr kjøpes inn umiddelbart så vil det selvfølgelig koste litt, men det skiller seg ikke nevneverdig fra det aller fleste andre idretter. En av golfens aller største fordeler er at den foregår utendørs og kan nytes i selskap med andre, og golfbasillen er ingenting å spøke med! Det er flere historier om helt normale mennesker som bare har blitt med ut for å fordrive tiden, blitt bitt av basillen og fått seg et lån til utstyr på dagen og gått all in.

Har du først fått smaken på golf så ser du deg sjelden tilbake!

magnetism