Posted in Golf og utstyr

Ta med barna på golfbanen

Ta med barna på golfbanen Posted on 23rd august 2019

Golf er en morsom aktivitet for alle. Det er ikke like utbredt som en del andre sporter, men det er det ingen god grunn til. Man kan finne golfbaner over hele landet, og de er lettere tilgjengelig enn man gjerne tror. Det er ikke nødvendig å gå til innkjøp av dyre køller for å ha det morsomt på golfbanen en formiddag i helga. En fin side ved golf er at det kan være en sport for folk som elsker de tekniske sidene ved idretter og aktiviteter, men også for de som bare vil være utendørs og ikke vektlegger utstyr i like stor grad.

Golfkøller

Det er uendelig mange typer golfkøller, og alle har en liten vri som gjør at de er forskjellige fra de andre. Her er det bare å prøve seg fram til den som ligger best i hånda, har rett tyngde, og som man får best sving med. Man kan ha så få man trenger, eller samle opp fine køller gjennom årene. Det finnes heller ingen bedre gave for en golfspiller enn en ny kølle til bursdag eller jul. Det er en stor gest, og en gave som kommer til å vare livet ut. I tillegg får man glede av den så ofte man drar på banen.

En sosial sport

Golf er en utpreget sosial sport, og til forskjell fra andre idretter har man tid til å prate med venner mens man spiller og konkurrerer mot hverandre. Man kan ta en pause når man selv vil, og sette seg ned i skyggen med en kald drink i hånda. Det er altså en perfekt aktivitet for de som ikke vil sitte på kafé for å møte venner, eller sitte på sofaen framfor TV-en. Sporten har dessverre fått et ufortjent rykte på seg for å være en «gubbesport». Følger man med på turneringer legger man merke til at kvinner når høyt i rangeringene. Den norske spilleren Suzann Pettersen, bedre kjent som bare Tutta, har vunnet konkurranser mot selveste Tiger Woods og andre legender.

Barnebursdag utendørs

Ikke vær redd for å foreslå en tur på golfbanen med de minste. Minigolf er alltid en vinner i lekeparker, men også vanlig golf kan være vel så morsomt for de små. Hvis man for eksempel skal arrangere en feiring for egne barn, kan man invitere familien til en dag på golfbanen eller et sted med minigolf. En bursdag utendørs er dessuten mye lettere for foreldre, og med enkle triks som dekorasjoner fra partyking.no samt kake og brus kan dette bli en fulltreffer. I golf må både store og små tenke strategisk for å anta distanse og fart på ballen. Forskjeller i høyde på bakken må sees på nøye før man svinger kølla og sender ballen avgårde. Forskjellige typer underlag, som gress og sand avgjør også fart og dermed distansen ballen kan strekke seg over med et slag. Barn synes det er spennende med alle konkurranser som handler om treffsikkerhet, som man finner i mange spill på tivoli og på datamaskinen.

magnetism