Posted in Golf og utstyr

Golf som treningsform

Golf som treningsform Posted on 30th mars 2020

Mange tror at golf er en idrett man ikke trenger å være spesielt god form. Det er mange golfspillere som faktisk kan være profesjonelle i voksen alder da tittelen følger med en hele livet. Men golf er som sjakk, man må trene både psykisk og fysisk for å prestere best mulig.

Kondisjonstrening vil øke konsentrasjonen

Velger man å legge inn noen joggeturer hver uke, vil man skape et overskudd etter hvert. Det vil gjøre at man klarer å holde konsentrasjonen på et høyere nivå når man skal sette den siste putten på greenen. Det er nemlig endorfiner i hjernen som utløses ved høyt spenningsnivå som fører til at man takler situasjonen bedre.

Legg inn noen turer med nytt treningstøy fra aimn.com/no/ og kom i gang med golf med det samme. Det skal ikke mer enn ett par turer til før man merker forskjell, og man klarer å holde ut en rund mye bedre enn før.

Styrketrening for golfslag

Styrketrening har dessuten en rekke andre effekter som er bra for dem som spiller golf. For det første vil man tåle de lange passene bedre, og man kan også få til bedre slag. Det er blant annet fordi man kan ha områder på kroppen som er svakere enn man ønsker, og dermed vil skader oppstå. Med styrketrening kan man slå til ballen med kølla veldig hardt, uten at slitasje oppstår.

Det er likevel anbefalt å trene styrke på hele kroppen, slik at man ikke pådrar seg skader av selve treningsformen.

magnetism