Posted in Golf og utstyr

Golf

Golf Posted on 1st juli 2019

Hvordan lære golf

Golf er et attraktivt spill som samtidig kan fremstå som avskrekkende komplisert for dem som ikke har prøvd det. Det er mange regler, man bruker en lang rekke forskjellige køller, og ikke minst er det nærmest et eget språk som bare golffolket forstår og stort sett er kaudervelsk for alle andre. Det gjør at terskelen for å komme i gang med golf kan være høy, særlig hvis man henger seg opp i myten om at golf bare er en sport for de rike.

Det finnes imidlertid i dag et vell av ressurser på Internett for å finne ut hvordan man kommer i gang med golf, hvilke køller du bør prioritere når du først skal teste ut spillet, og så videre. Noe av det viktigste er selvfølgelig å vite når du er klar til å ta skrittet fra treningsbanen til faktisk å gå en hel runde. Her setter klubben din vanligvis formelle krav, men det er også andre hensyn å ta. Konklusjonen er likevel at det ikke finnes noen dumme spørsmål i golf, og at du kan få svar på det aller meste på nett og resten av andre hyggelige golfspillere du møter underveis. Det er tross alt det sosiale aspektet golfsporten er mest kjent for, i hvert fall blant eliten i næringslivet.

Utstyret du trenger

Det er ingen tvil om at du har god hjelp av godt utstyr i golf, men det er ikke sånn at du trenger å tømme sparegrisen for å komme i gang. Fokuser i starten på å finne utstyr som gjør at du kan lære deg grunnleggende ferdigheter med minimale utgifter. Du kan alltids svi av noen flere lapper på de beste køllene når du har blitt en kompetent golfspiller og jager et lavere handikap.

Du har lov til å ha med deg så mange som 14 køller når du går en runde golf, men det er ikke noen vits i å ha så mange i startfasen. Det viktigste er å ha det helt grunnleggende: en driver som brukes til å slå ut med, en putter som du bruker på greenen, et par jernkøller som brukes for å få litt høyde over kortere avstander, og så en sand wedge og en pitching wedge som du bruker når du havner i sand eller høyt gress.

Er klær viktige i golf?

Klærne har selvfølgelig lite å si for hvor bra du gjør det i golf, men det er en kode som mange golfspillere er opptatt av. Du bør være glattbarbert når du spiller golf, så finn et godt barberblad før du går debutrunden. Du trenger imidlertid ikke de outrerte plaggene fra gamle dager med tullete mønstre og skarpe farger, i dag bruker man mer diskrete, stilige klær på golfbanen. Poloskjorte passer både for menn og kvinner, og begge kjønn kan også slippe unna med en pen kortbukse dersom det er for varmt for dressbukse eller khaki. Unngå imidlertid jeans, t-skjorter og treningsshorts.

magnetism